Essent World Cup schaatsseizoen bij de NOS

Net als vorig jaar start het World Cup-seizoen van het langebaanschaatsen in Berlijn. Op 6 november zal daar voor de eerste punten worden gereden. De World Cup bestaat uit een aantal schaatswedstrijden op verschillende afstanden, die worden gehouden op verschillende schaatsbanen in de wereld. Net als vorig jaar doet NOS Studio Sport alle dagen uitgebreid in samenvatting of live verslag van de World Cup.

Na Berlijn is eind november de tweede ronde World Cup-wedstrijden in Thialf Heerenveen. Vervolgens reist de internationale schaatstop naar Hamar voor de derde ronde. Van 4 tot en met 6 december strijd men in Calgary in de vierde ronde om de punten voor de World Cup. Tot slot schaatst men van 11 tot en met 13 december in Salt Lake City de finale.

Radio 1
NOS Langs de Lijn verzorgt op Radio 1 gedurende de toernooien live flitsen in de lopende programmering. Via internet zijn alle wedstrijden live te volgen op de website van de NOS. In Heerenveen is Dione de Graaff ter plekke voor de presentatie en schuiven Ria Visser en Bart Veldkamp aan voor de analyse. In Calgary en Salt Lake City is de presentatie in handen van Mart Smeets. De analyse daar wordt verzorgd door Bart Veldkamp. Het commentaar bij de verschillende wedstrijden komt van Frank Snoeks, Herbert Dijkstra en Martin Hersman. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten