Zoek
Sluit dit zoekvak.

Extra dag muziekplezier bij Top 2000

Miljoenen muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen. De Radio 2 Top 2000 duurt dit jaar niet zes maar zeven dagen. Dat meldt het radiostation woensdag. De populaire ‘allertijdenlijst’ begint nu op eerste kerstdag. Reden voor de extra dag is dat de hitlijst in tijdnood dreigde te komen.

“Toen de Top 2000 tien jaar geleden begon, stonden er relatief veel korte platen uit de jaren zestig in de lijst”, legt de zendermanager van Radio 2 uit. “Tegenwoordig duren de platen een stuk langer, waardoor platen steeds vaker werden afgekapt en dat is zonde.”

De elfde editie van de Top 2000 begint 25 december klokslag 12.00 uur en duurt tot de jaarwisseling. Stemmen kan van 16 november tot 4 december. Sinds de millenniumeditie in 1999 is de hitlijst uitgegroeid tot een waar volksfeest. Vorig jaar bereikte de lijst 10,6 miljoen mensen via radio, televisie en internet. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten