Relschoppers strandfeest Veronica op tv en internet

De eerste tien foto’s van mensen die betrokken waren bij de rellen tijdens het dancefeest ‘Sunset Grooves’ van Veronica in Hoek van Holland worden dinsdagavond in het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ vertoond. De komen­­de weken volgen foto’s van meer verdachten, melden politie en justitie in Rotterdam. Wie zich meldt kan voorkomen dat zijn foto aan het publiek wordt vertoond.

De tien worden verdacht van openlijke geweldpleging. Hun identiteit is nu nog niet bekendgemaakt, maar wordt dinsdagavond ook op politie.nl gezet. Aan de hand van verklaringen en beeldmateriaal onderzoeken tientallen rechercheurs wie strafbare feiten heeft gepleegd op het dancefeest ‘Sunset Grooves’ van Veronica. De afgelopen tijd zijn acht relschoppers gearresteerd voor betrokkenheid bij de ongeregeldheden op 22 augustus tijdens het strandfeest.

Bij de rellen kwam een 19-jarige Rotterdammer om het leven door een politiekogel en vielen diverse gewonden, nadat agenten werden belaagd. Overigens hebben 21 agenten schoten gelost, van wie er vijf als verdachte worden aangemerkt. [Novum/Radio.NL]