Vijfduizend Big Brother-fans wachten op sms

De circa vijfduizend Big Brother-fans die zich hebben geabonneerd op een nieuwe sms-dienst van dat programma, hebben al twee weken geen enkel sms-bericht ontvangen. De service, die met veel bombarie werd aangekondigd, kampt met technische problemen.

Volgens een Veronica-woordvoerster zijn de problemen aanstaande maandag verholpen. Het probleem is dat een techniek moest worden ontwikkeld die duizenden berichten in één keer kan versturen.

Klachten over de vertraging zijn volgens de zegsvrouw nog niet binnengekomen, maar geïnteresseerden moeten zich ook niet bij de zender melden maar bij World Online en Genie.nl. Zij zijn verantwoordelijk voor de sms-dienst. Veronica vindt het ,,spijtig” dat het zo stroef op gang komt.

De sms-service is opgezet om te voldoen aan de honger naar Big Brother-nieuws van sommige fans. Twee tot vijf berichtjes per dag over actuele gebeurtenissen uit het huis, kunnen de geabonneerden verwachten als de techniek is bijgewerkt. Het spontane vertrek van bewoonster Jolanda hebben de fans die vertrouwden op hun mobiele telefoon dus al gemist. (ANP)