Jan Douwe Kroeske krijgt Kink Award

Jan Douwe Kroeske wordt beloond voor zijn jarenlange inzet voor de muziekbranche. Daarvoor ontvangt hij dit weekeinde op het festival Crossing Border een Kink Award. De naam verwijst naar Kink FM, het radiostation waar Kroeske de afgelopen tien jaar 2 Meter De Lucht In presenteerde.

De 53-jarige Kroeske werd bekend met de 2 Meter Sessies, een muzikaal programma waar hij nationale en internationale artiesten ontving. Radiohead, Coldplay, R.E.M. en Foo Fighters behoorden tot de gasten.

Het Haagse Crossing Border-festival wordt gehouden van vrijdag tot en met zondag. Op het jaarlijkse festival staan literatuur, muziek, film en beeldende kunst centraal. Harry de Winter reikt de prijs, een initiatief van Kink FM, uit. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten