Geen Popmuseum op Norderney in Scheveningen

Als het aan de Haagse gemeenteraad ligt komt het schip de Norderney toch niet in Scheveningen-haven te liggen. In de Norderney moet een Popmuseum komen. Een meerderheid van de raad vindt dat de haven al vol genoeg is. Dat bleek tijdens een vergadering van de commissie Stedelijke Ontwikkeling over de toekomstplannen voor Scheveningen.

Toch wil Wethouder Norder juist vasthouden aan Scheveningen-haven, omdat de plannen al vergevorderd zijn. De politici zien het museum van initiatiefnemers Erik de Zwart en Sjaak Bral liever ergens anders. Als alternatieve locaties denkt de raad aan het Norfolkterrein, het centrum van Den Haag of bedrijventerrein de Binckhorst.

De Norderney heeft een rijk zeezenderverleden. Eerst voor de uitzendingen van Veronica en sinds 1974 als feesttent in de haven van Antwerpen waar het momenteel nog steeds wacht op een nieuwe bestemming.