Search
Close this search box.

NVJ steunt idee voor moslimomroep

Journalisten-vakbond NVJ steunt het plan van oud-netmanager en tv-producent Ton. F. van Dijk om een moslimomroep te beginnen. “Wij zijn voorstander van pluriformiteit dus we vinden het een prima initiatief”, aldus NVJ- voorzitter Huub Elzerman in het programma Aan de Slag met Paul van Liempt op BNR Nieuwsradio. Vorige week donderdag zei Ton. F. van Dijk op BNR dat hij bezig is met de oprichting van een nieuwe moslim-omroep. Van Dijk vindt dat moslims recht hebben op een eigen omroep.

Elzerman deelt die mening: “Ik vind moslims zo’n grote groep, dat het bizar is dat ze buiten de boot v1allen. Daar moet een oplossing voor komen. Elzerman heeft aan Van Dijk dan ook hulp aangeboden.”

Volgens de NVJ-voorzitter moet het ook niet zo heel moeilijk zijn om binnen twee jaar een dergelijke omroep op te richten: “Het moet makkelijk kunnen, het bestel laat het toe, er was een moslimomroep. Een achterban van 1 miljoen moslims kan leiden tot een omroep met een A-status.” [Radiowereld.NL]