Grote Geschiedenis Quiz live op Nederland 3

De Vpro en de NPS zenden donderdag (13 mei) gezamelijk voor de negende keer ‘De Grote Geschiedenis Quiz’ uit, gepresenteerd door Joost Karhof vanuit een nieuwe locatie: Paviljoen Stadgenoot in Amsterdam. In de Grote Geschiedenis Quiz op Hemelvaartsdag (20.25 uur op Nederland 2) strijden dit jaar vijf teams tegen elkaar.

Een team van vrouwelijke kamerleden bestaande uit Mirjam Sterk (CDA), Manja Smits (SP) en Anouschka van Miltenburg (VVD); een team bekende stemmen met onbekende gezichten Michael Abspoel (Man bijt Hond), Tuffie Vos (dé stem van de Nederlandse Spoorwegen) en Bart Jan Cune (NOS nieuwslezer); een Kunst&Kitsch-team met Frans Leidelmeijer, Frank Welkenhuysen en Bas Hesseling; een team van oud-burgemeesters als Bram Peper en Gerd Leers (onder voorbehoud); en het team dat bestaat uit onbekende Nederlanders: de winnaars van de voorronde van de Grote Geschiedenis Quiz. Elk team maakt kans op de titel Geschiedeniskenner van het Jaar 2010.

In de voorgaande edities was de winnaar zeven van de acht keer een geschiedeniskenner die via de Volkskrant of het Historisch Nieuwsblad tot de finale was doorgedrongen. Slechts eenmaal won een bekende Nederlander. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten