Jan Dijkgraaf en Rob Stenders naar PowNed

Jan Dijkgraaf, sinds begin 2009 Algemeen hoofdredacteur bij Audax Publishing van het opinieblad HP/De Tijd, zal medio juli de uitgeverij verlaten om per 1 augustus 2010 als hoofredacteur aan de slag te gaan bij de nieuwe publieke omroep PowNed, voortgekomen uit het weblog GeenStijl.

Bij de radio zal Rob Stenders het gezicht worden van PowNed. Stenders, op dit moment te horen op Radio 2 en 3FM, zal naast Hoofd Radio ook een aantal radioprogramma’s voor Powned gaan maken op de vrijdag.

Rob Stenders is vanaf augustus 2010 in twee radioprogramma’s te horen, op vrijdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur en op vrijdagavond tussen 22.00 en 00.00 uur waardoor de 3FM Freaknacht al om 22 uur begint. 

Het is niet bekend waarom de transfer van Rick van Velthuysen van Radio Veronica naar PowNed niet is doorgegaan. Volgens goed geinformeerde bronnen binnen de publieke omroepen zou men liever Stenders willen behouden, omdat men dan bijvoorbeeld geen wachtgeld hoeft te betalen wanneer Stenders zou vertekken. [Radiowereld.NL]