Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Jaloezie collega’s kostte Eva Jinek kop’

Niet de ‘bedreigde’ journalistieke onafhankelijkheid van Eva Jinek, maar jaloezie van haar Nieuwsuur-collega’s zou de presentatrice haar plekje hebben gekost, dat meldt de Telegraaf. Haar collega’s zouden Eva ’te licht’ vinden als journalist en nu alles hebben aangegrepen om haar dwars te zitten als presentatrice van Nieuwsuur.

Dat is gesuggereerd tijdens het radioprogramma ‘Aan de slag’ van Hoofdredacteur Paul van Liempt bij BNR Nieuwsradio.

“Eva was natuurlijk toch de bloedmooie dame die de show kwam stelen bij het journaal dat een beetje saai hoort te zijn”, opperde één van de tafelgasten. “Neem bijvoorbeeld het filmpje waarin Eva voor de uitzending haar decolleté verschikt. Hoe kan dat nou uitlekken?”

Het journalistieke functioneren van Eva Jinek stond eerder deze week ter discussie toen haar liefdesrelatie met strafpleiter Bram Moszkowicz bekend werd. Eva Jinek heeft zich op advies van hoofdredacteur Carel Kuyl teruggetrokken uit Nieuwsuur, maar blijft wel aan als tv-presentatrice van het NOS Journaal. [Telegraaf/Radio.NL]