NMO Luisteronderzoek week 29-2023: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 29 de best beluisterde radiozender van Nederland met 14,8%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 12,2%, gevolgd door Radio 10 op de derde plaats met 10,3%.

Foto: Pixabay

Voor Radio 10 betekent dit een stijging, terwijl NPO Radio 2 en Qmusic beiden dalen.

Qmusic is nu wel bereiksleider met 3,5 miljoen luisteraars. Veel radiostations zagen hun weekbereik vorige week dalen, wat uiteraard komt doordat het voor veel mensen vakantie is.

Grand Prix Radio krijgt door het NMO weer ruim 2,3 miljoen luisteraars toegewezen dankzij de Formule 1-race in Hongarije. Dit komt nog steeds door de mismatch met racegeluiden van de televisie.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

Het wekelijks bereik wordt alleen gemeten als iemand minstens 5 minuten aaneengesloten heeft geluisterd. In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 94 zenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 29

Eén reactie

  1. En nog steeds staat er dat Radio Veronica van Talpa is wat een slaapkoppen daar.
    Je kunt je afvragen of de cijfers wel kloppen met zo’n redactie ?