Zoek
Sluit dit zoekvak.

Qmusic start maandag met nieuwe editie van Het Geluid, kluis al geopend

Het Geluid keert terug op Qmusic. Vanaf maandag (31 juli) kunnen luisteraars weer raden en veel geld winnen. Dit jaar zijn er echter geen grote wijzigingen doorgevoerd. Wel is tot vrijdagochtend de kluis geopend, waardoor iedereen Het Geluid al kan beluisteren en een gokje kan wagen.

Foto: RadioWereld.NL

Bij het radiospelletje ‘Het Geluid’ krijgen luisteraars een geluid te horen. Wie het raadt, wint het bedrag dat Het Geluid op dat moment waard is.

Standaard is Het Geluid 2.500 euro waard en elke keer dat er op Qmusic een fout antwoord wordt gegeven, wordt Het Geluid 100 euro meer waard. Het spel wordt elke werkdag tussen 7 en 19 uur gespeeld. Het maximale prijzengeld dat Qmusic dit jaar uitkeert met Het geluid bedraagt in totaal 100.000 euro. Daar gaat overigens nog wel de verschuldigde kansspelbelasting af.

Aanmelden
Aanmelden voor Het Geluid gaat dit jaar opnieuw via de app. Wie zich voor 18.30 uur aanmeldt, doet nog diezelfde dag mee. Aanmeldingen na 18.30 uur tellen mee voor de eerstvolgende dag dat het spel gespeeld wordt. Wie mee wil doen moet zich elke dag opnieuw aanmelden.

Superronde
Ook dit jaar is er de Superronde. Net als vorig jaar kan deze elk moment van de dag vallen. Zodra het alarm gaat op Qmusic is de eerstvolgende ronde de Superronde. Degene die in de uitzending komt mag kiezen: 2x Het Geluid raden óf het huidige geldbedrag x2.

De Fastpass
De Fastpass is dit jaar ook weer van de partij. Vanaf 25 augustus maken luisteraars tijdens het weekendprogramma van Tom van der Weerd en Bram Krikke kans op een sluiproute, oftewel een fastpass. Hiermee kan doordeweeks tijdens het spel direct in de uitzending gekomen worden om het antwoord te geven.

De Kluis
Wie niet kan wachten tot maandag kan nu al een gokje wagen. Donderdagochtend is de kluis met daarin Het geluid voor 24 uur geopend. Tot en met vrijdag 8.45 uur kan iedereen een antwoord inzenden. Deze worden vervolgens allemaal in de kluis gestopt, waarna de kluis op slot gaat en verzegeld wordt. Pas als Het geluid in de uitzending van Qmusic geraden wordt, gaat de kluis open en wordt 2500 euro verdeeld over alle goede antwoorden die toen in de kluis zijn gestopt.

Het Geluid kun je hieronder beluisteren.

Vorig jaar 2 rondes
Vorig jaar werd de eerste opgave van Het Geluid na anderhalve maand geraden. ‘Het afstellen van een autostuur’ was toen 18.400 euro waard. De tweede opgaven werd pas na twee maanden en 491 foute antwoorden geraden. ‘Een blusdeken uit de houder trekken’ leverde de winnaar 51.600 euro op. [RadioWereld.NL]