Search
Close this search box.

Eerste Geluid van 2022 op Qmusic geraden (filmpje)

Woensdag is de eerste opgave van Het Geluid van Qmusic geraden door de 33-jarige Bertus uit Epe. Hij wist aan Tom van der Weerd en Bram Krikke, die momenteel Domien Verschuuren vervangen in de middag, te vertellen dat het ging om het afstellen van een autostuur. Bertus krijgt van de radiozender 18.400 euro uitgekeerd. Donderdagochtend start Qmusic met een nieuw geluid.

Ik liep er sinds vorige week al mee, toen ik mijn autostuur afstelde!” roept Bertus, wanneer hij van Tom hoort dat het antwoord juist is. “Mijn vrouw verklaarde me voor gek, die zei dat het niet goed was.” Het geld krijgt een mooi doel, Bertus gaat het besteden aan een verbouwing en een vakantie.

Het Geluid wordt al sinds 2007 bij Qmusic gespeeld. In 2019 won de 36-jarige Kirsten het recordbedrag van 100.000 euro met het geluid van ‘het verstellen van een wereldstekker in de juiste stand.’ Het snelst geraden geluid werd in 2010 binnen een dag geraden met als antwoord ‘het terughangen van een haak in een telefooncel’. Dat geluid was toen 3200 euro waard.

Dit jaar startte Qmusic op 1 augustus met Het Geluid. Het spel wordt elke werkdag tussen 7 en 19 uur gespeeld. Nadat het spel op de landelijke versie is gespeeld, wordt het fragment ook uitgezonden op Qmusic Limburg. [RadioWereld.NL]