Eerste Uitverkorene heeft zich gemeld bij Qmusic (filmpje)

De eerste ‘Uitverkorene van’ Qmusic heeft zich dinsdagochtend gemeld. Na diverse hints zoals ‘Je bent actief met hardlopen’, ‘Je hebt kinderen’ en ‘Je huisnummer is een even getal’ herkende Daniel uit Etten-Leur zichzelf. Hij heeft daarom 10.000 euro gewonnen.

Eerste Uitverkorene heeft zich gemeld bij Qmusic (filmpje) Sinds maandag geven deejays van Qmusic elke dag hints op de radio en online. Dit kan gaan om woonplaats, hobby’s of wat voor schoenen ‘De Uitverkorene’ van die week draagt.

Daniel herkende zichzelf en deed daarom de gezichtsscan in de Qmusic app. Op basis van gezichtsherkenning bleek dit een match te zijn, waarna hij gebeld werd door Mattie Valk en Marieke Elsinga van de ochtendshow.

Maandag (13 mei) start de tweede van in totaal drie rondes en wordt er weer gezocht naar een nieuwe Uitverkorene. De Uitverkorene heeft na de eerste hint slechts vijf dagen de tijd om zich te melden.

Elke Uitverkorene wordt op een random manier uitgekozen door de privédetective. Het enige dat bekend is, is dat hij of zij een goede daad heeft gedaan. Een kleine goede daad kan dus zomaar 10.000 euro opleveren.

Het radiospel van Qmusic heeft al behoorlijk wat stof doen opwaaien. Getwijfeld wordt of het spel niet in strijd is met de privacywetgeving. Ook hekelt de branchevereniging voor particuliere onderzoeksbureaus dat privédetectives zich laten lenen voor dergelijke entertainmentdoeleinden. [Radiowereld.NL]