Zoek
Sluit dit zoekvak.

Journalistenraad toetst berichtgeving over crash

De Raad voor de Journalistiek buigt zich over de manier waarop de media verslag hebben gedaan van de vliegramp in Libië. Bekeken wordt of de leidraad die de Raad hanteert moet worden aangepast. Bij de Raad zijn de afgelopen dagen ruim honderd e-mails en brieven binnengekomen waarin geklaagd wordt over de manier waarop is bericht over Ruben, de enige overlevende van de vliegtuigcrash.

Vooral De Telegraaf oogstte veel hoon, nadat die krant op de voorpagina een interview met de 9-jarige Ruben afdrukte. Het dagblad stapte overigens eind 2008 uit de raad.

Of de grenzen van zorgvuldige journalistiek zijn overschreden kan de Raad niet zeggen, omdat er nog geen officiële klacht van een belanghebbende is binnengekomen. Wel bekijkt de Raad of de eigen leidraad nog wel voldoet. Ook organiseert de Raad wellicht een debat over de kwestie. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten