Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw management NET 5 moet zender laten groeien

Alphons Martens, nu nog verantwoordelijk voor Veronica, krijgt per 1 juni de leiding over NET 5. Martens moet het marktaandeel van NET 5 weer omhoog helpen. Hij krijgt daarbij de hulp van Justine Huffmeijer die eindredacteur wordt bij de zender NET 5. Remko Terlouw volgt Alphons Martens op en wordt daardoor de nieuwe Zendermanager van Veronica tv.

Directeur Televisie Tina Nijkamp: “Het is fijn om zulke ervaren mensen aan het roer te hebben bij NET 5. Alphons Martens heeft bewezen dat hij een zender succesvol kan leiden en ik heb er alle vertrouwen in dat hij erin zal slagen om NET 5 weer te laten groeien. Justine Huffmeijer is een zeer ervaren en bevlogen tv-maker en weet als geen ander waar vrouwelijk Nederland op zit te wachten. Ik ben verheugd dat we met dit team verder aan de slag kunnen om ijzersterk terug te keren dit najaar.”

Remko Terlouw
Remko Terlouw (41) kwam in 1995 in dienst bij SBS Broadcasting en doorliep vele functies. Als Zendercoördinator en Adjunct Zendermanager was hij verantwoordelijk voor vele tv-producties op het gebied van nieuws, infotainment en amusement. In zijn functie stond hij de afgelopen jaren mede aan de basis van de omwenteling van SBS 6 tot brede familiezender. Per 1 juni is hij als Zendermanager Veronica eindverantwoordelijk voor de zender.

Alphons Martens
Alphons Martens (42) begon zijn tv-carrière in 1993 bij John de Mol Produkties. In 2001 kwam hij in dienst bij SBS Broadcasting als Zendermanager van V8. In 2003 kreeg hij de leiding over Veronica en wist hij de zender succesvol uit te bouwen. Martens slaagde erin om het marktaandeel van Veronica stevig te laten groeien van 5% in 2003 tot het huidige 7,1% (2010) in de doelgroep 20-49 jaar. Per 1 juni is hij als Zendermanager eindverantwoordelijk voor NET 5. Justine Huffmeijer wordt, zoals eerder gemeld, eindredacteur bij NET 5 en Petra Knoth blijft verantwoordelijk voor de coördinatie op en rond NET 5.

Justine Huffmeijer
Justine Huffmeijer (31) kwam in 2000 in dienst bij SBS en was nauw betrokken bij de oprichting van Shownieuws waar ze uiteindelijk hoofdredacteur van werd. In 2006 maakte ze de overstap naar Eyeworks waar ze onder andere Gooische Meisjes bedacht en ontwikkelde. In 2008 ging Huffmeijer aan de slag bij IDTV als creative producer. Per 1 juli keert ze terug bij SBS als eindredacteur van NET 5. [Radiowereld.NL]