Toptennis op Wimbledon live te volgen bij NET 5

NET 5 doet uitgebreid live verslag van het tennistoernooi Wimbledon, dat van 21 juni tot en met 4 juli plaatsvindt in Engeland. Niet alleen op televisie maar ook via de website wimbledon2010.nl is het hele toernooi te volgen. De meest aansprekende wedstrijden worden dagelijks tussen 13.00 en 19.00 uur uitgezonden op NET 5; op de site zijn alle partijen te zien via livestreams.

NET 5 doet voor het derde jaar op rij rechtstreeks verslag van Wimbledon. In 2008 trok de herenenkelspelfinale tussen Rafael Nadal en Roger Federer – met bijna 5 uur speeltijd de langste partij ooit en gewonnen door Nadal – op het hoogtepunt bijna 1,9 miljoen kijkers naar de zender. in 2009 nam Federer sportieve revanche door in een vijfsetter Andy Roddick te verslaan, waarna hij zich met een record van vijftien grandslamtitels de beste tennisser aller tijden mocht noemen. Ook deze wedstrijd werd zeer goed bekeken met op het hoogtepunt 1,2 miljoen kijkers.

Jacco Eltingh
Het commentaar bij de partijen op televisie wordt net als voorgaande jaren verzorgd door Jacco Eltingh, die in 1998 zelf – samen met Paul Haarhuis – de Wimbledon-titel in het dubbelspel binnensleepte. Samen met Mariëtte Pakker doet Eltingh verslag vanuit Engeland, terwijl Albert Mantingh vanuit Nederland commentaar geeft.

Livestreams
Op de speciaal gelanceerde website Wimbledon2010.nl zijn vanaf 21 juni alle partijen via livestreams te zien en bovendien ook allemaal terug te kijken na afloop. Vorig jaar was de speciale Wimbledon-site van NET 5 zeer succesvol met meer dan 1,8 miljoen pageviews, waarmee de site op dit gebied na de BBC de tweede van Europa was. Ook het laatste tennisnieuws en de standen zijn op de site terug te vinden én op NET 5-textpagina 801 en verder. [Radiowereld.NL]