Zendtijd nieuwe moslimomroep ingetrokken

De zendtijd van de Stichting Moslim Omroep Nederland (Smon) wordt binnenkort ingetrokken. Dat laat het Commissariaat voor de Media donderdag weten. De omroep zou onvoldoende kunnen garanderen dat ook tweede en derde generatie moslims als doelgroep bereikt worden.

De stichting kreeg eind december een zendmachtiging tot 2015 om programma’s te verzorgen voor moslims in Nederland. Hierbij werd vastgelegd dat de omroep zou samenwerken met de organisatie Academica Islamica. Deze samenwerking moest er voor zorgen dat zoveel mogelijk moslims bereikt zouden worden.

De samenwerking is inmiddels afgeketst en daarom onderscheidt Smon zich volgens het Commissariaat voor de Media onvoldoende van andere omroepen die een aanvraag voor zendtijd hadden gedaan. Het commissariaat overlegt binnenkort met de Nederlandse Publieke Omroep hoe de zendtijd die per 1 september was toegewezen het beste kan worden ingevuld. Het gaat om wekelijks ongeveer een uur televisie en vier uur radio.

Eerder ging de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) ten onder aan financiële problemen en interne strubbelingen. [Novum/Radio.NL]