Search
Close this search box.

Komkommer-nieuws op Woensdag 1 Augustus 2001

11.00 uur

Vanaf zondag 5 augustus gaat Steef Cuijpers iedere zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur een nieuw programma presenteren op Radio 538. Steef Cuijpers is één van de comedy talenten van Nederland en treedt regelmatig op met de stand-up comedians van de Comedytrain. Daarnaast is zijn grootste passie muziek.

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

De belangrijkste Duitse autoriteit op het gebied van straling geeft een aantal niet mis te verstane waarschuwingen af over GSM-straling. ‘Ouders moeten kinderen zo ver mogelijk van mobiele telefoons houden’, zegt Wolfram Koening, hoofd van de overheidsdienst die straling onderzoekt.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

De Britse gitarist/zanger Gary Moore is de belangrijkste gast op het Bluesrockfestival Tegelen op 1 september. Het Limburgse festival wordt voor de 18e keer gehouden. Het programma telt zeven optredens. Gary Moore (49) dankt zijn roem aan de cd Still got the blues uit 1990. In maart kwam zijn meest recente cd op de markt, Back to the blues.

Met ingang van dinsdag 31 juli a.s. wijzigt het radio pakket in de gemeenten Montfoort, Linschoten, Lopik, Schoonhoven en Bergambacht en krijgt Linschoten er twee televisiekanalen bij. In overleg met de vier gemeenten en de Stichting Rapijnen (Linschoten) heeft Casema de pakketwijziging vastgesteld. In alle gemeenten worden de zenders Colorful Radio, ID&T Radio (voorheen SLAM FM) en Radio Nationaal aan het radiopakket toegevoegd. Tevens worden de radiofrequenties van Yorin FM en Business Nieuws Radio gewijzigd. In de gemeente Schoonhoven krijgt de lokale omroep Radio Zilverstad een nieuwe frequentie. In Linschoten zijn de zenders National Geographic Channel en The Music Factory (TMF) aan het huidige tv-pakket toegevoegd.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

Eurosport doet aanstaande donderdag 2 augustus vanaf 22.00 uur rechtstreeks verslag van het oefenduel tussen Benfica en Feyenoord vanuit het Portugese Guimares. Het commentaar is in handen van Onno Hansum. Het blijkt een toevallige samenloop van omstandigheden, maar dankzij de recente overstap van Pierre van Hooijdonk van Benfica naar Feyenoord, is het vriendschappelijke duel een stukje minder vriendschappelijk geworden: het gaat ergens om donderdag in Guimares, namelijk het gekrenkte eergevoel van Van Hooijdonk.

Het laatste nieuws op Woensdag 1 Augustus 2001

Mediaconcern Bertelsmann zal binnenkort een test beginnen met cd’s die maar enkele keren digitaal kunnen worden gekopieerd.
Lees WebWereld verder

Alain Grootaers reageert verbolgen op zijn ontslag op staande voet vorige week als uitgeverijdirecteur van magazinegroep De Vrije Pers (P-Magazine , Ché , Teek , Lola ). Grootaers, die nog altijd bestuurder is bij De Vrije Pers, beschuldigt de hoofdaandeelhouder Think Media (Groep De Beukelaar) ervan de investeringsbeloften niet te zijn nagekomen.
Lees Standaard verder

Mag je grappen maken over pedofilie? Die vraag beheerst de Britse krantenkolommen sinds de commerciële televisiezender Channel 4 vorige week een programma uitzond waarin juist dat gebeurde. Het boulevardblad Daily Mail noemde de gewraakte uitzending, een aflevering van de satirische serie Brass Eye, ‘het ziekste tv-programma ooit vertoond’. En van diverse kanten klinkt de roep om de aan strengere regels te onderwerpen. Maar andere kranten, zoals de Independent, vrezen voor censuur en wijzen erop dat niemand daarbij gebaat is, ook misbruikte kinderen niet. De verantwoordelijke staatssecretaris, Tessa Jowell van Cultuur, onderbrak dit weekeinde haar vakantie om zich in het koor van verontwaardigden te voegen.
Lees het Parool verder

Ze heeft geen seconde spijt gehad dat ze vorig jaar afscheid nam van GTST. En zingen, zoals ze dat met Linda, Roos en Jessica heeft gedaan, mist ze ook niet. Guusje Nederhorst (32) is liever `creatief achter de schermen’. Op internet lanceerde ze een platform waar artiesten rechtstreeks met hun fans communiceren.
Lees AD verder

British Telecom-dochter BTopenworld heeft een uitkomst voor internetters in Groot-Brittanie die geen ADSL-aansluiting kunnen krijgen. Het bedrijf heeft plannen gepresenteerd voor een tweeweg satelliet internetverbinding voor landelijke gebieden.
Lees Planet verder

‘De hervormde predikant G. Broere uit Elburg heeft met familieleden zijn dochter Jacqueline, de NCRV en programmamaker Thom Verheul voor de rechter gedaagd. Ze eisen schadevergoeding wegens aantasting van hun goede naam in de NCRV-documentaire Verborgen Moeders.’
Lees Trouw verder

Het zou me verbazen als er bij de VPRO deze weken iemand aanwezig is om de telefoon op te nemen. Een bandje kan volstaan. `We zijn dicht. Tot september doen we niet aan televisie.’ Alle programmamakers verkeren daar in diepe zomerslaap.
Lees NRC verder

Het NPS-programma Radio Urbania lijkt in geen enkel opzicht op het gelijknamige programma op de televisie. Het radioprogramma dat vanaf april bestaat wil, zo meldt de website, afwijken van het traditionele nieuws op radio, televisie en kranten en het grootstedelijk leven in Nederland registreren. Een vergaarbak van culturen die soms samensmelten of botsen en een blik gunt in het alledaagse leven. Of zoals de presentatoren het met gezwollen dictie zeggen: ,,De stem van de stad”.
Lees NRC verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Fijn gevoel, om nu vaKantie te hebben, en kan mag je ook uitslapen, toch ?