Zoek
Sluit dit zoekvak.

3FM deejay Claudia de Breij wint Poelifinario 2010

3FM deejay Claudia de Breij heeft de Poelifinario 2010 gewonnen voor haar cabaretprogramma Hete Vrede. De cabaretjury van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties riep de voorstelling van de 35-jarige cabaretière uit tot het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen.

De 3FM deejay ontving de prijs zondagavond in theater de Kleine Komedie in Amsterdam. De jury vond haar show Hete Vrede onder meer ‘intelligent bedacht’ en ‘fraai van vorm’. “Misschien wel cabaret zoals cabaret ooit bedoeld moet zijn geweest.” De cabaretière liet andere genomineerden als Marc-Marie Huijbregts, Mike & Thomas en Eric van Sauers achter zich.

Ook de Neerlands Hoop 2010 werd zondag uitgereikt. De prijs, voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief, ging naar cabaretière Paulien Cornelisse. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten