Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Peter Contant stopt bij Veronica

Peter Contant heeft zijn vertrek aangekondigd bij Veronica Uitgeverij. Hij verlaat per 1 januari 2011 de uitgeverij en zal de komende periode z’n taken overdragen. Ook beëindigt hij eind dit jaar zijn werkzaamheden als bestuurslid en penningmeester van de Groep Tijdschriften van het Nederlands Uitgevers Verbond.

In afwachting van de benoeming van een nieuwe functionaris heeft SBS Meindert Landsmeer gevraagd om op interim basis leiding te geven. Laatstgenoemde is al sinds eind 2009 adviseur bij de Uitgeverij.

Peter Contant is sinds 2004 werkzaam als algemeen-directeur en hoofdredacteur van Veronica Magazine en Totaal TV. Daarvoor was hij tussen 1996 en 2004 onder andere actief als freelance redactiemedewerker van Veronica Magazine.

Peter Contant over zijn vertrek: “Ik heb een prachtige tijd gehad bij Veronica Uitgeverij. Ik kijk dan ook met veel plezier terug op de fantastische samenwerking met de collega’s. Na bijna 15 jaar, waarvan 8 jaar als freelance reporter en 7 jaar als algemeen directeur / hoofdredacteur, heb ik besloten eind dit jaar te stoppen. Ik draag mijn werkzaamheden de komende maanden met een gerust hart over aan Meindert Landsmeer in de overtuiging dat de dagelijkse leiding bij hem in goede handen is. Ik wil nadenken over een paar interessante aanbiedingen, waaronder het verzoek een nieuw tv-boek te schrijven. Begin 2011 zal ik mijn vervolgstappen bekend maken.”

Eric van Stade, algemeen directeur van SBS, zegt: “Peter Contant heeft in de afgelopen jaren met veel bezieling leiding gegeven aan Veronica Uitgeverij en is er in geslaagd om toonaangevend te blijven in een zwaar concurrerende printmarkt. Ik ben ervan overtuigd dat Veronica Uitgeverij onder een nieuwe leiding de komende jaren een vooraanstaande rol blijft spelen op alle platforms waar tv-kijken mogelijk is en gaat worden.” [Radiowereld.NL]