Ex-Jakhals presenteert Vroege Vogels

Voormalig Jakhals Janine Abbring presenteert vanaf dinsdag samen met presentator Menno Bentveld het natuurprogramma Vroege Vogels. “Ik ben opgegroeid in de Drentse bossen en aan de Zeeuwse kust, een echt buitenspeelkind dus. En eigenlijk ben ik dat altijd gebleven”, zegt Janine Abbring, die vooral bekend werd als één van de Jakhalzen in De Wereld Draait Door.

Janine Abbring: “Dat ik nu voor mijn werk de natuur in mag, en dan ook nog voor een fenomeen als Vroege Vogels, vind ik fantastisch.”

Het natuurprogramma is iedere dinsdag om 19.25 uur te zien op televisie en zondag te beluisteren tussen 8.05 en 10.00 uur op Radio 1. In het nieuwe seizoen zijn wekelijks beelden te zien van de vossenburcht in het natuurgebied Oostvaardersplassen. In het hol zijn camera’s geplaatst zodat het gedrag van de vossen te volgen is. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten