Vpro kantine stopt met verkoop vlees en vis

Veel omroepen hebben een eigen kantine. Ook de Vpro. De publieke omroep begint de lente met een nieuw initiatief. In de kantine van de omroep wordt vanaf maandag geen vlees en vis meer verkocht. Medewerkers, ook die van de NTR en Vara, die dagelijks bij de Vpro de lunch komen gebruiken krijgen geen vlees en vis meer.

Medewerkers werden verrast door het nieuwe aanbod in het assortiment. In plaats van kalfskroketten, rundercarpaccio of zalmmousse troffen ze uitsluitend vegetarische gerechten aan in de schappen.

Operatie Cold Turkey
Zonder mededeling vooraf werd het personeel geconfronteerd met het nieuwe assortiment. “Het is shocktherapie”, aldus Lennart van der Meulen, die samen met Marieke Schoenmakers de directie van de Vpro vormt. “Cold turkey werkt het beste, dat blijkt uit onderzoek. Anders krijg je mensen niet om.” Operatie Cold Turkey is een initiatief van Vpro medewerkers, het kantinepersoneel en wordt ook gedragen door de directies van de Vpro, NTR en Vara.

Test
Vooralsnog gaat het om een proef. Vanaf morgen staat de Vpro kantine in het teken van 5 days of happy food om onder de medewerkers het draagvlak te vergroten voor het vegetarische menu. [Rado.NL]

Gerelateerde berichten