‘Keurmerk voor betrouwbaarheid tv-programma’s’

De PvdA wil dat programma’s van de publieke omroep een journalistiek keurmerk krijgen. Volgens de partij moet er duidelijkheid komen over de betrouwbaarheid en objectiviteit van een programma en mogen kijkers niet op het verkeerde been worden gezet.

“Het moet duidelijk zijn dat een programma van de publieke omroep kwaliteitsjournalistiek biedt”, zegt PvdA-Kamerlid Martijn van Dam maandag in de Volkskrant. Volgens hem moeten feiten en meningen gescheiden worden.

De PvdA stelt dat actualiteitenprogramma’s nu te veel lijken op discussieprogramma’s of politieke propaganda. Van Dam denkt daarbij vooral aan Uitgesproken WNL, gepresenteerd door voormalig LPF-politicus Joost Eerdmans.

CDA en VVD zien niets in het plan van de PvdA. Toezicht van het Commissariaat voor de Media zou voldoende zijn. Kijkers kunnen al via een kwaliteitskaart aangeven of een programma van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) betrouwbaar, objectief en onafhankelijk is. Volgens de NPO wordt deze kaart niet uitgebreid. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten