Marghadi wordt presentator NOS Journaal op 3

Mustafa Marghadi gaat vanaf eind mei 2011 het NOS Journaal op 3 presenteren. Hij wordt daarmee één van de drie vaste gezichten van dit nieuwsbulletin op Nederland 3. Annechien Steenhuizen en René van Brakel zijn de twee andere presentatoren. Mustafa komt in de plaats van Eva Jinek en Herman van der Zandt die in het recente verleden ook het NOS Journaal op 3 presenteerden.

Zij zijn beiden inmiddels als presentator ‘overgestapt’ naar het NOS Journaal. Eva presenteert daarnaast ook nog de maandaguitzending van NOS Met het Oog op Morgen op Radio 1

Mustafa (27) is geen onbekende voor de NOS. Al tijdens zijn opleiding journalistiek aan de Hogeschool Utrecht liep hij stage bij NOS Headlines Video, waarna hij aan de slag ging als nachtredacteur bij het NOS Radio 1 Journaal. Daarna stapte hij over naar NOS Headlines waar hij nieuwslezer / redacteur werd. Die functie combineert hij sinds zijn afstuderen met het presentatorschap van Het Klokhuis (NTR). Vanaf eind mei richt Mustafa zich op zijn nieuwe functie als redacteur / presentator van het NOS Journaal op 3. Hij blijft daarnaast inzetbaar voor de radiobulletins op 3FM.

Hoofdredacteur Hans Laroes van NOS Nieuws: “Mustafa heeft bij de NOS al bewezen een gedreven journalist te zijn. Daarnaast beschikt hij over een uitstraling die hem erg geschikt maakt als presentator. Ik vind zijn komst dan ook echt een versterking voor het team van het NOS Journaal op 3.” Het NOS Journaal op 3 is op werkdagen te zien rond 21.50 uur. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten