René Froger stopte verdriet om ouders weg

René Froger heeft zijn verdriet na het overlijden van zijn ouders naar eigen zeggen te veel weggestopt. De 50-jarige zanger stortte zich op zijn werk.

René Froger heeft zijn verdriet na het overlijden van zijn ouders naar eigen zeggen te veel weggestopt. De 50-jarige zanger, die in 2009 zowel zijn vader als zijn moeder verloor, stortte zich op zijn werk.

Froger is komend weekend voor het eerst te zien als jurylid in het SBS-programma The Sing-Off, treedt binnenkort op met de Toppers en brengt in augustus een nieuw album uit. “Ik heb mezelf misschien te veel op werk gestort”, erkent de zanger in een interview met het AD. “En misschien ook wel om mijn verdriet onder het laken te stoppen. Natasja moet wel eens aan de noodrem trekken.”

De Amsterdammer is nog altijd bezig met de verwerking van het verlies. “Ik ben het stilzwijgend een plek aan het geven. Er is nog geen halve dag dat ik er niet aan denk”, vertelt Froger. “Geregeld moet ik even van alle drukte weglopen en een momentje voor mezelf inlassen.”

De zanger is momenteel bezig met een nieuw album, het eerste in vier jaar, waarvoor hij meer liedjes zelf heeft geschreven. “Dan is het nog meer je eigen kindje”, vindt Froger, die zegt dat het jaren duurde voor hij het schrijven onder de knie had. “Tegenwoordig kan ik bij wijze van spreken geïnspireerd raken door een glas jus d’orange.”

[Novum]