Miss Jones terug in ether van New York City

De controversiële deejay ‘Miss’ Tarsha Nicole Jones keert terug in de ether van New York City. Met ingang van aankomend weekend is zij elke zaterdagochtend te horen op de urbanzender 98.7 Kiss FM (WRKS). Tot de zomer van 2008 was Miss Jones elke ochtend te horen op de hip-hopzender Hot 97 (WQHT), eveneens in de Big Apple. Momenteel presenteert ze de ochtendshow op Power 99 (WUSL) in Philadelphia.

Tijdens haar ochtendavontuur op Hot 97 kwam Miss Jones regelmatig in opspraak. Zo was er in 2005 de rel rondom de Tsunamiplaat, waardoor Jones twee weken lang geschorst werd.

Maar ook andere uitspraken maakten de presentatrice niet echt populair bij bepaalde groepen. Zo noemde ze de stakende openbaar vervoermedewerkers ooit ‘onopgeleide en overbetaalde sukkels’, terwijl hun baas, die oorspronkelijk van het Trinidad afkomstig is, uitgemaakt werd voor ‘domme kokosnoot’.

Maar ook haar eigen bazen kwamen wel eens onder vuur te liggen. In een interview liet ze weten te weinig respect te krijgen van haar bazen. Daarnaast maakte Jones zangers Mary J. Blidge op de zender uit voor ‘Bitch’.

Uiteindelijk kwam er in juli 2008 een einde aan het ochtendavontuur van Miss Jones bij Hot 97. Het radiostation besloot haar contract niet meer te verlengen. Haar show bleef in eerste instantie wel op 100.3 The Beat (WPHI) in Philadelphia te horen, maar een maand later schrapte ook deze zender haar show. In augustus 2009 keerde Miss Jones terug op de radio in Philadelphia. Als ‘Jonesy’  presenteert ze nu het ochtendblok op Power 99. Nu is ook New York City aan de beurt.

Vanaf aankomend weekend (2 april) is Miss Jones elke zaterdagochtend tussen 10 en 12 uur te horen op 98.7 Kiss FM. In ‘Jonesy’s Kiss List’ draait ze haar 20 favoriete r&b hits van de afgelopen 30 jaar. Luisteraars kunnen uiteindelijk bepalen op welke plek welke plaat komt te staan.

Miss Jones is niet de enige ‘ochtendster’ die Kiss FM heeft binnengehaald. Sinds deze maand is Ed Lover elke vrijdagavond tussen 19 uur en middenacht te horen met ‘Friday Night Live’. De voormalig Yo! MTV Raps presentator werd eerder dit jaar ontslagen door de hip-hopzender Power 105.1 (WWPR) in New York City, waar hij de ochtendshow presenteerde. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten