‘Michael Pilarczyk terug naar Radio 538’

Michael Pilarczyk keert terug bij Radio 538. Dit melden bronnen aan Radio.NL. Pilarczyk zal deze zomer in eerste instantie op invalbasis te horen zijn op Radio 538, maar later dit jaar krijgt hij een eigen radioprogramma in het weekend. Radio 538 heeft nog niet gereageerd op vragen van Radio.NL.

Pilarczyk werkte in de jaren ’90 ruim zes jaar voor Radio 538. Zijn radiocarrière begon hij in 1988 echter bij Radio 10, waarna hij overstapte naar de publieke omroep Veronica. Hier maakte hij diverse programma’s voor Radio 2 en 3, waaronder Goud van oud, Muziek terwijl u werkt, Ook goeiemorgen, Terug in de tijd en Oh wat een nacht.

In 1992 volgde Pilarczyk Lex Harding en Erik de Zwart naar Radio 538. Hier werkte de deejay maar liefst zes jaar. In die tijd presenteerde Pilarczyk programma’s als Club 538, Mikey Mike in de middag, The Jungle, Goud waar je van houdt en de Piepshow. Tevens was hij enige tijd verantwoordelijk voor de vormgeving van Radio 538. Ook werd hij veejay bij de clipzender TMF.

In 1998 besloot Pilarczyk zich geheel op televisie te gaan richten, daarom presenteerde hij in september zijn allerlaatste programma op Radio 538.

Voor RTL ging hij diverse programma’s presenteren, waaronder De digitale revolutie, Great Escapes, Big Entertainment Club en Cars en Bikes. Doordat RTL eigenaar was van Yorin FM, ging Pilarczyk hier aan de slag als deejay. In 2004 presenteerde hij enige tijd ‘De nummer 1 show’ op Radio Veronica. Momenteel maakt Pilarczyk diverse programma’s voor RTL, waaronder RTL Autowereld en Wielerland.

Deze zomer keert de deejay ook weer terug op de radio. Na bijna 11 jaar keert hij terug bij Radio 538. Bronnen melden Radio.NL dat Pilarczyk deze zomer op invalbasis te horen is op de zender. Later dit jaar krijgt hij een eigen programma in het weekend. Op Facebook heeft Pilarczyk inmiddels ook een profielfoto gepubliceerd die gemaakt is in de studio van Radio 538.

Inmiddels zijn er voor de komst van Pilarczyk al diverse voorbereidingen getroffen. Voor de deejay is het te hopen dat het flink zonnig is op zijn eerste werkdag bij 538, want dan kan hij openen met de legendarische woorden waarmee hij in 1998 ook afscheid nam: Het is mooi weer.

Roerige tijden bij 538
Overigens zijn het momenteel roerige tijden bij 538. Onlangs verliet Lindo Duvall het radiostation en afgelopen vrijdag werd bekend dat Niels Hoogland na 16 jaar vertrekt bij Radio 538. Volgens de Telegraaf was dit vertrek niet vrijwillig. Het mag opmerkelijk genoemd worden dat de aandeelhouders van Radio 538 na het verschijnen van het persbericht van het station zelf, waarin Hoogland werd bedankt voor zijn diensten, besloten om de deejay nog een flinke trap na te geven.

Met de aankoop van de jongerenzender Slam FM lijkt het erop dat eigenaar RTL Radio 538 wil herprofileren en zich meer op de iets oudere doelgroep (20 tot 49 jaar) wil gaan richten. De komst van Pilarczyk (41) bevestigt deze theorie. [Radiowereld.NL]