Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws op dinsdag zes Juni 2000

In navolging op het succes van Happy Radio Haaglanden na het EK voetbal gaat in het “UPC/Eneco gebied” Happy Radio Zuid-Holland Zuid van start.

Deze regionale commerciële zender zend 24 uur per dag de vrolijkste muziek van Zuid-Holland uit op de kabelfrequentie 104.5 FM, waar eerder Q-Radio te horen was. Waarschijnlijk betreft het: Rotterdam / Hoekse Waard / Drechtsteden / Alblasserwaard / Vijfherenlanden (Leerdam) / Goeree-Overflakkee / Rijnmondgebied, omdat dit het gebied was waar Q-Radio ook te horen was

Eerst was de bedoeling dat de nieuwe Happy Radio op 12 juni zou gaan uitzenden maar dit heeft vertraging opgelopen doordat de KPN de verbindings capaciteit nog niet kon leveren. Om tijdens het EK het nieuwe station te starten zagen de initiatiefnemers niet zitten en daarom word er gewacht tot na het EK.

WDR 2 blijft in Rotterdam op de kabel, nadat uit onderzoek is gebleken dat er veel naar deze zender wordt geluisterd.

Bij SUN FM is iedereen eruit die daar voorheen werkte. Ze zijn hun muziekformat nu weer aan het wijzigen en klinken nu als Noordzee FM! (J.H)

Zoals al verwacht zal FOX 8 de komende drie maanden overwegend veel herhalingen uitzenden.

Vanaf gisteren maandag 5 juni regent het EK-tickets op 538! Edwin Evers, Barry Paf, Wessel van Diepen, Erik de Zwart, Tim Klijn en alle andere 538-jocks geven in hun programma’s kaarten weg voor de openingswedstrijd België – Zweden (speeldatum: 10 juni), Nederland – Tsjechië (speeldatum 11 juni), Nederland – Denemarken (speeldatum 16 juni), Nederland – Frankrijk (speeldatum 21 juni), de kwart finales (speeldatum 24 juni en 25 juni), de halve finale (speeldatum 29 juni) en de finale (speeldatum 2 juli). Niets missen van het EK? Luister dan, naar Radio 538!

Het Nederlands Omroepproductie Bedrijf (NOB) is het afgelopen jaar diep in de verliezen gedoken. Onder de streep resteerde een negatief resultaat van ruim 28 miljoen gulden, terwijl een jaar eerder nog een nettowinst van bijna 12 miljoen gulden werd geboekt. Voorzieningen voor een drastische reorganisatie bij het NOB vormden de belangrijkste oorzaak van het verlies.

Het interactieve muziek tv-station The BOX heeft bekend gemaakt met de digitalisering een verzekerde toekomst tegemoet te gaan. Medio juni is het de bedoeling dat alle ‘boxen’ (The BOX heeft in iedere regio een eigen uitzendsysteem) vervangen zijn door digitale boxen. Het station zal bijvoorbeeld regionale ‘playlists’ starten, waarbij meer rekening met de wensen van regio’s kan worden gehouden. Er kan veel sneller op primeurs worden ingehaakt en er zullen ook enkele korte programma’s worden geintroduceerd, waaronder een hitlijst. (Media Pages)

Vanmiddag is er een rechtstreeks verslag (11.00-13-59 uur) van het tennistoernooi van Roland Garros. Vervolg van het rechtstreeks verslag (15.00-17.25 uur) van het tennistoernooi van Roland Garros.

Er is hoop voor ons iedereen: je hoeft niet te kunnen zingen om op 1 te komen. Het is JOP met : “Jij bent de zon” namelijk ook gelukt in de Mega Top 100

Tv-programma’s iets later bekijken? TiVo, een intelligente digitale videorecorder, biedt “een nieuwe manier van tv-kijken”. Is dit de uitvinding die televisie weer aantrekkelijk maakt? Lees meer via het NRC

Joop van den Ende heeft samen met zijn vrouw een fonds opgericht op om jonge mensen in binnen- en buitenland te steunen bij het opzetten van projecten op cultureel en sociaal gebied. Hij is van plan honderden miljoenen guldens in de op te richten ‘Van den Ende Foundation’ te stoppen. Het beleggingsrendement wil hij voor 75% uitgeven aan culturele projecten en voor 25% aan sociale.

De Limburger gaat EK-foto’s te koop aanbieden via internet die gemaakt zijn door de sportfotografen van de krant.

De man die eerder dit jaar 52 gestolen Oscar-beeldjes terugvond zal weinig lol meer beleven van de beloning die hij toen kreeg. Inbrekers hebben het grootste deel van het geld uit zijn woning gestolen. De 61-jarige schroothandelaar Willie Fulgear kreeg in maart 50.000 dollar, nadat hij de beeldjes had gevonden en terugbezorgd. Daarvan is hij nu 40.000 dollar kwijt. Fulgear bewaarde het geld thuis in een kluis terwijl hij op vakantie was. Toen hij terugkwam lag zijn hele huis overhoop en was de kluis verdwenen. Tegenover de Amerikaanse omroep ABC verklaarde Fulgear dat hij het geld liever niet op een bank zette.

Het Britse mobiele-telefoniebedrijf Orange streeft naar een fusie met KPN Mobile en het Finse Sonera. Dat heeft de Britse krant Sunday Business gemeld op basis van bronnen bij zakenbanken.

Internetaanbieder Freeler heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Bol.com voor het verkopen van muziek-cd’s op de website van Freeler. De bedoeling is dat de portaal, naast cd’s onder de naam muziekweb ook andere informatie rond muziek zoals hitlijsten, nieuws en specials aanbiedt.

Bellen.com van Ben Woldring komt met een nieuwe dienst, de ContractWizard. Eenmaal de gegevens van het abonnement ingevoerd, waarschuwt de wizard de klant wanneer hij zijn abonnement op moet zeggen, wil hij overstappen naar een andere provider. Veel providers verlengen het contract met een jaar als er niets wordt vernomen van een opzegging. De dienst maakt een persoonlijke opzegbrief.

De VARA lanceert een multimediaal internetkanaal tijdens het Terschellinger Oerol Festival, dat 16 juni van start gaat. Op het internetkanaal zijn geschreven artikelen, 24 uurs-radio en lokale tv-uitzendingen aan elkaar verbonden.

Studio RTV West gaat verhuizen in 2001 van Rijswijk naar Denhaag (Johan de Wittlaan). Als de ondernemingsraad het tenmiste goed vind, men verwacht de uiteindelijke beslissing aan het einde van de maand.

Twaalf asielzoekers een week lang in een container, midden in Wenen. De Oostenrijkers mogen elke dag twee asielzoekers wegstemmen, die meteen het land worden uitgezet. Dat is het plan van theatermaker Christoph Schlingensief. Er is in de Oostenrijkse hoofdstad al hevig tegen geprotesteerd. De autoriteiten hebben nog geen definitieve toestemming gegeven voor het project. Hun wel en wee is te volgen via het internet. De regisseur wil, geïnspireerd door het internationale tv-succes Big Brother, de Oostenrijkers een spiegel voorhouden en laten zien wat voor uitwerking bepaalde ideeën over de omgang met buitenlanders kunnen hebben.

We hebben een geel kleurtje gekregen, de zomer komt er namelijk weer aan.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons meteen weten.

Tot woensdag. (M)