Search
Close this search box.

Florent Luyckx wordt algemeen directeur Qgroup België

[Update] Florent Luyckx start dinsdag als de nieuwe algemeen directeur van Qgroup (Q-music Vlaanderen en Joe FM), de radiogroep van de Vlaamse mediamaatschappij. In deze functie is Luyckx niet alleen verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding, maar ook instaan voor het verder verstevigen van de marktpositie en het mee bepalen van de groeistrategie van de twee radiozenders.

Florent Luyckx zit al meer dan 25 jaar in de entertainment- en radiowereld. Hij begon eind jaren 80 zijn carrière bij platenfirma Zomba records ( oa. Faithless & Britney Spears) en werd in 1995 marketingdirecteur van het label.

In 2003 stapte hij over naar radio als netmanager van 3FM waarbij hij de alternatieve zender na een aantal jaar terug op de kaart plaatste. In 2004 was hij initiator van de 3FM awards en Serious Request.

In 2009 werd hij CEO van reclamebureau Y &R Not Just Film, Amsterdam, maar keerde na twee jaar terug naar zijn eerste liefde, de radio. Vanaf 2011 werd hij directeur content van de 538 Groep waar hij content-, deejay- en programmaverantwoordelijke was van 538, Slam FM en Radio 10 Gold.

Q-music is een fantastisch hitstation met een enorme community van luisteraars. Ik kijk er naar uit om samen met het huidige team mee te werken aan zo’n impactvol merk als Q. Ook JOE fm is de laatste jaren sterk in opmars, dus ik vind het heel spannend en een grote uitdaging om met deze twee mooie merken en stations in Vlaanderen aan de slag te gaan”, aldus Luyckx.

Peter Bossaert en Erwin Deckers, CEO en CCO VMMa: “Wij zijn erg blij met de komst van Florent. Een man met zoveel radio- en marketingervaring is echt uniek. We zijn ervan overtuigd dat zijn kennis en visie bijzonder inspirerend zal zijn om ons in Vlaanderen te versterken en vooral samen met het volledige radioteam verrassende radio te blijven maken.” [Radiowereld.NL]