Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Wereldomroep protesteert tegen bezuinigingen’

Medewerkers van de Nederlandstalige afdeling van Radio Nederland Wereldomroep (RNW) zijn een petitie begonnen om te protesteren tegen voorgenomen bezuinigingen, dat meldt de Nederlandse Vereniging van Journalisten. De werknemers zeggen dat de plannen een verschraling van het programma-aanbod inhouden.

Volgens de medewerkers van de Wereldomroep komen hierdoor ruim een miljoen luisteraars in de kou te staan.

De Wereldomroep maakte dinsdag forse bezuinigingsplannen bekend. RNW wil de Nederlandse afdeling schrappen, waardoor radioprogramma’s voor vakantiegangers, vrachtwagenchauffeurs en expats stoppen. Waarschijnlijk verdwijnen circa 100 van de 400 banen. De omroep anticipeert met het nieuwe beleid op het regeerakkoord, waarin het totale budget van de publieke omroepen daalt van 900 naar 700 miljoen euro. 

Gerelateerde berichten