Eurokok Martin terug op TV Noord-Holland

Martin Blöte, beter bekend als de ‘asociale’ Eurokok, keert terug op TV Noord-Holland. Vanaf maandag 4 juli zorgt hij dagelijks voor een hapje en een drankje tijdens het nieuwe zomerse programma ‘Paal 020’. En dat zorgt ongetwijfeld wel weer voor de nodige lol en verrassingen. Voor sommige kijkers zal het echter weer een bron van ergernis zijn.

In Paal 020 ontvangen de presentatoren van TV Noord-Holland dagelijks gasten uit de wereld van van theater, film, sport, politiek en showbizz.

Onder meer Kluun, Ivo Niehe, Simone Kleinsma, Kasper van Kooten, Ton Verlind, Pia Douwes, Dries Roelvink, Leonie Jansen, Arthur Ebeling, Krystl, Tim Knol, Tonny Alberti, The Soldiers en Harry Slinger en komen langs.

Muziek is er ook: artiesten en bands uit Noord-Holland spelen live en akoestisch. De programmaformule doet dan ook veel denken aan ‘De Zwoele Stad’ dat de afgelopen jaren op de lokale zender AT5 te zien was.

Maandag 4 juli zijn stand-upcomedian, cabaretier en televisiepresentator Jan Jaap van der Wal en zanger Martin Buitenhuis te gast. De muziek wordt verzorgd door Van Dik Hout.

De presentatie van Paal 020 is in handen van nieuwslezers Floris Roubos en Aart van Eldik en politiek verslaggeefster Patricia Nagelkerke. Maar er zijn ook twee nieuwe gezichten te zien. Peter Maarsen kruipt namelijk voor het eerst achter de microfoon met een camera erbij. Voorheen was hij namelijk als presentator op Radio Noord-Holland te horen. Ook Roos Abelman is een nieuw gezicht. Zij werkte de afgelopen jaren vooral achter de schermen bij onder meer het programma ‘Van zuks dus’.

‘Van zuks dus’ is ook het programma waar Eurokok Martin zijn furore maakte. De kok kreeg veel bekendheid in Noord Holland met zijn simpele kookkunsten voor de gewone mensen. Samen met cameraman ‘Jakhals’ Erik Dijkstra ging hij bij de mensen langs om simpele en goedkope gerechten klaar te maken. Met de cameraman had Martin overigens een nogal bijzondere relatie, want die werd nogal eens als een hinderlijke sta-in-de-weg beschouwd.

Grof taalgebruik en opmerkelijke uitspraken, zoals ‘vuile nagels worden wel schoon in gehakt’, zorgden ervoor dat er regelmatig klachten binnen kwamen bij RTV Noord-Holland over de Eurokok.

Maar anderen smulden ervan, want regelmatig verscheen hij in het onderdeel ‘De TV Draait door’ van het populaire programma ‘De Wereld Draait Door’. In juni 2008 verdween Martin voorgoed uit Van zuks dus. Wel keerde hij nog enkele keren kort terug op TV Noord-Holland.

Deze zomer worden kijkers van TV Noord-Holland opnieuw geconfronteerd met Eurokok Martin. Hij gaat namelijk de hapjes en de drankjes verzorgen in Paal 020. Dit zomerse programma is negen weken lang te zien om 17.15 uur. Elk uur daarna wordt het herhaald. [RS/RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten