Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hotradio krijgt nieuwe eigenaar

Het commerciële regionale radiostation Hotradio komt binnenkort in handen van Hardenberger Frank Otten. En daarmee is Hotradio vanaf 1 september ook weer in Hardenberg te beluisteren. Het krijgt 93.4 als etherfrequentie. Op deze frequentie zendt nu Simone FM uit, maar dat station moet plaatsmaken.

De 52-jarige Otten neemt het aandelenpakket over van het bedrijf Telecom Vision International (TVI) van Hans Kokkeel uit Borne. Dit bedrijf exploiteert en beheert de licenties van elf etherfrequenties. Vijf daarvan worden gebruikt voor het doorgeven van Hotradio in grote delen van Overijssel en Gelderland; de resterende zes worden verhuurd aan een drietal andere zenders.

Frank Otten, die Hardenberg FM exploiteert en daarmee nu stopt, zegt dat de overname toevallig op zijn pad kwam in de Stentor. “Ik ken Kokkeel al wat langer. Hij is 69, wil het wat rustiger aan gaan doen en vroeg of het niet iets voor mij was. Zo is het balletje gaan rollen en neem ik nu het volledige aandelenpakket van TVI over en word zo eigenaar van Hotradio.” [Stentor/RadioWereld.NL] 

Gerelateerde berichten