In gebruik nemen noodmast Assen kan dagen duren

Het kan dagen duren voordat de noodmast in Assen in gebruik kan worden genomen. De mast moet het werk van de vrijdag ingestorte zendmast bij Hoogersmilde in Drenthe overnemen. Zaterdag is een noodmast van Zeewolde naar de Johan Willem Frisokazerne in Assen gebracht.

Het gaat om twee stukken van ieder vijftig meter die op elkaar moeten worden geplaatst. “We beginnen vandaag met de voorbereidingen voor deze operatie”, zegt een woordvoerder van mastbeheerder Novec zondag.

De mast moet dinsdag staan, maar dan moet er nog apparatuur in worden geplaatst. De woordvoerder wist nog niet hoe lang dat gaat duren. “We bekijken ook nog welke providers en zenders in deze mast moeten komen.” Deze mast moet uiteindelijk een paar weken blijven staan.

De mast in Hoogersmilde stortte vrijdag in door een brand. De politie heeft de omgeving van de mast zondagochtend nog altijd niet vrijgegeven.

Vrijdag viel ook de mast bij Lopik uit door een brandje als gevolg van een oververhitte kabel. Door de plaatsing van noodmasten in Hilversum en het Friese Tjerkgaast is een flink deel van de zenders in dat gebied weer in de lucht. [Novum/RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten