KRO De Reünie: Srebrenica, 16 jaar later

De KRO zendt donderdag (7 juli, 20.35 uur, Ned 1) een herhaling uit van De Reünie. Daarin is een reportage te zien van Nederlandse militairen van het VN-Bataljon in Srebrenica, zestien jaar later. De Reünie zendt een openhartige verhaal uit van Nederlandse militairen die in juli 1995 in de omgeving van Srebrenica gelegerd waren en onder meer vanuit geschutsposten de omgeving van Srebrenica observeerden.

De militairen maakten deel uit van een compagnie die tot taak had troepenverplaatsingen in kaart te brengen. Toch raakten ze betrokken bij ernstige gewelddadigheden. Voor deze special van De Reünie reisde presentator Rob Kamphues naar Srebrenica en Potocari in Bosnië-Herzegovina en gaat op bezoek bij een Nederlandse militair.

Eerder maakte De Reünie soortgelijke specials rond onder meer de cafébrand in Volendam, de staatsgreep in Suriname, de watersnoodramp 1953 en het Nederlands elftal dat in 1978 tweede werd bij het WK voetbal. De special rond klasgenoten van Anne Frank werd in 2010 zelfs voor een Emmy genomineerd. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten