Radio 4 downloadactie voor jubileum Orlando Festival

De TROS en Radio 4 bieden de luisteraars van Radio 4 tien downloads aan ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van het Orlando Festival. De muziekwerken zijn hoogtepunten uit het kamermuziekrepertoire en van 9 juli tot en met 20 augustus 2011 gratis via Radio 4 te downloaden.

Deze zomer vindt voor het dertigste jaar op rij het Orlando Festival plaats. Het is daarmee het langst bestaande kamermuziekfestival van Nederland. Om dit evenement extra luister bij te zetten, zendt de TROS drie concerten rechtstreeks uit vanaf het festival via Radio 4 op 24 juli, 31 juli en 1 augustus omstreeks 20:00 uur.

Daarnaast bieden de TROS en Radio 4 tien opnames aan die zij door de jaren heen op het festival hebben opgenomen en uitgezonden. Deze werken zijn zes weken lang kosteloos te downloaden.

“We hopen hiermee de luisteraar te enthousiasmeren voor klassieke muziek en in het bijzonder de kwetsbaarste vorm ervan, de kamermuziek. We zijn ontzettend verheugd dat we dit jaar drie concerten van het Limburgse festival rechtstreeks kunnen uitzenden”, aldus Petra Koks, hoofd culturele programma’s radio TROS. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten