RTL lost beveiligingsproblemen Pepper op

Op zondag 3 juli werd bekend dat de matching site Pepper.nl van RTL Nederland (RTL 4-5-7-8) was gehackt door de anonieme hackersgroep Antisec. Dit heeft geresulteerd in het uitlekken van 53.500 e-mailadressen, gebruikersnamen en versleutelde wachtwoorden van leden van het dating platform.

Na gedegen onderzoek, waar RTL veel onderzoek naar gedaan heeft de afgelopen weken, is ontdekt dat de directe aanleiding een gat is geweest in de beveiliging waardoor de database niet optimaal was beschermd. Daardoor is de database toegankelijk geweest voor de hackersgroep. Zij hebben de hand weten te leggen op de gegevens en hebben deze vervolgens zonder toestemming op internet geplaatst. Er zijn geen aanwijzingen dat er meer gegevens zijn buitgemaakt, zo meldt RTL.

Maatregelen
Het gat in de beveiliging van de database is zondag 3 juli ontdekt en onmiddellijk gedicht. Dezelfde dag is een intensief onderzoek opgezet in samenwerking met de politie en beveiligingsspecialist Fox-IT. De klanten zijn op de hoogte gebracht en geïnformeerd over de te nemen veiligheidsmaatregelen, zoals het vernieuwen van het wachtwoord. Op woensdag 6 juli is er proactief een nieuwe inlogprocedure ingesteld.

RTL: “De komende tijd wordt het onderzoek met de politie en Fox-IT voortgezet. Bovendien worden er extra maatregelen genomen om herhaling te voorkomen en de veiligheid verder te verhogen. Alle onderdelen en processen van Pepper.nl worden opnieuw onderworpen aan een kritisch onderzoek met als doel de beveiliging nog verder te verbeteren en op een nog hoger niveau te brengen.” [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten