Studio Brussel start met najaarsprogrammering

De Vlaamse alternatieve jongerenzender Studio Brussel is maandag gestart met de najaarsprogrammering. Veel bekende programma’s, zoals ‘Tomas staat op’ en ‘Sound of Sam’ zijn hierdoor terug van vakantie. Daarnaast keert ook middagdeejay Siska Schoeters terug op Studio Brussel en krijgt Sofie Lemaire vanaf 12 september een nieuw lunchprogramma.

Vertrouwd geluid
Studio Brussel heeft besloten om opnieuw weinig te veranderen aan de dagprogrammering. Het station scoorde het afgelopen jaar goed in de luistercijfers, dus wordt de ingeslagen weg voortgezet.

Dat betekent dat voor Tomas de Soete en Linde Merckpoel (foto boven) de wekker weer vroeg gaat, want elke werkdag tussen 6 en 9 uur presenteren zij Tomas staat op. Deze week maken luisteraars overigens kans om samen met Tomas de Galibier te beklimmen.

Christophe Lambrecht en Ayco Duyster verzorgen opnieuw de muziek tijdens de werkdag in ‘Music@Work’. Vanaf 16 uur kruipt Siska Schoeters weer als vanouds achter de microfoon voor ‘Zet ‘m op Siska’. Schoeters (foto onder) was ruim een half jaar afwezig. De middagdeejay van Studio Brussel beviel in maart van dit jaar van een zoon.

De avond op Studio Brussel wordt gevuld met ‘Sound of Sam’, gepresenteerd door Sam de Bruyn, ‘Select’ met Kirtsen Lemaire en ‘One night stand’ met Otto-Jan Ham. Maar ook Music Box, Switch 30, Playground en De Vereniging staan weer in het programmaschema.

Spelen met Sofie
Toch veranderd er nog wel wat in de programmering. Sofie Lemaire keert vanaf 12 september terug tijdens de lunch op Studio Brussel. Drie jaar lang presenteerde ze ‘De wereld van Sofie’, maar in mei besloot Lemaire hier plotseling mee te stoppen. Vanaf volgende maand presenteert ze het nieuwe lunchprogramma ‘Spelen met Sofie’. Zelf omschrijft ze haar programma als volgt: “Eén kandidaat. Eén vraag. Eén antwoord. En daartussen een bom komieke spelrondes.” Elke middag van maandag tot en met vrijdag het concentratie-, inlevings- en onnozelheidsvermogen van één luisteraar op de proef.”

Papa was a rolling stone
Nieuw is ook ‘Papa was a rolling stone’ op de zondagmiddag tussen 12 tot 13 uur. Daarin ontvangt Otto-Jan Ham elke week een bekende ouder en zijn/haar zoon of dochter voor een uitgebreid dubbelinterview over hun muzieksmaak. Ham onderzoekt of die wederzijdse muzikale beïnvloeding spontaan of bewust is gebeurd en selecteert met zijn gasten de favoriete platen van twee generaties. Op het einde van de uitzending mogen ouder en kind hun “grootste gemene plaat” kiezen, de plaat die het meest overeenkomt met beide muzieksmaken. [RS/RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten