Zoek
Sluit dit zoekvak.

RTL Boulevard viert 10-jarig bestaan

RTL Boulevard’ viert maandag 5 september dat het tien jaar geleden met ‘RTL Boulevard’ van start ging. Voor veel kijkers van RTL 4 is het tv-programma uitgegroeid tot de dagelijkse informatiebron voor onder meer al het showbizz en roddelnieuws en de vaste start van de doordeweekse tv-avond.

Albert Verlinde, Peter van der Vorst, Fiona Hering en John van den Heuvel waren er sinds het eerste jaar al bij, waarbij Albert het grootste aantal afleveringen op zijn naam heeft staan: ruim tweeduizend.

De huidige presentator Winston Gerschtanowitz is sinds 2008 van de partij en zal binnenkort de langstzittende host van ‘RTL Boulevard’ worden.

Voor het eerste nieuwe televisieseizoen van het nieuwe millennium wilde RTL 4 een nieuwe, stevige en wat meer gepeperde vooravond. Deze wens kwam begin september 2001 uit met de eerste uitzending van een nieuw tabloid op tv, getiteld ‘RTL Boulevard’.

Al na 145 afleveringen van een halfuur werd het spraakmakende programma verlengd tot drie kwartier. Vanaf augustus 2004 is ‘RTL Boulevard’ zelfs een (klein) uurtje lang te zien. Sinds 2008 heeft de show geen zomerstop meer.

Net als de zendtijd, groeide ook het aantal kijkers met de jaren, en wel van gemiddeld 780.000 per aflevering in het eerste seizoen tot gemiddeld ruim 1 miljoen kijkers dit jaar. De best bekeken aflevering trok zelfs 1,6 kijkers, goed voor een zenderaandeel in de doelgroep van RTL 4, Boodschappers 20 tot 49 jaar, van 44,7 procent. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten