Caroline de Bruijn eindigt hoog bij Groot Dictee

Caroline de Bruijn heeft tijdens het Groot Dictee der Nederlandse Taal bij de NTR het beste gescoord van de Nederlandse prominente deelnemers. De GTST-actrice maakte slechts acht fouten. Een andere Nederlandse prominent die hoog eindigde was Thomas van Luyn. De cabaretier maakte negen fouten. Nieuwslezer Jeroen Tjepkema ging net zo vaak in de fout.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal van de NTR werd gewonnen door een andere nieuwslezer. De Vlaamse Freek Braeckman, die bij de VRT het journaal presenteert, maakte vier fouten, evenals de Nederlandse Marret Kramer, die zich plaatste via de Volkskrant. Zodoende leverde de 22e editie twee winnaars op.

In totaal deden 62 mensen er aan mee en werden er 819 fouten gemaakt, waardoor het gemiddelde aantal fouten per deelnemer op dertien uitkwam. De tekst werd dit jaar geschreven door auteur Arnon Grunberg. Voorzitter van de jury was advocaat Inez Weski. [Novum/RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten