Search
Close this search box.

Marconi Award voor BNR en Sander Hoogendoorn

BNR Nieuwsradio heeft donderdagavond de Marconi Award voor beste zender gewonnen. In deze categorie waren naast BNR ook Radio 1 en Radio 6 Soul & Jazz genomineerd. In de categorie ‘Aanstormend Talent’ ging Sander Hoogendoorn (BNN 3FM) er met de prijs vandoor. Hij liet Eva Koreman (Q-Music) en Jan Roos (POWNED Radio 1) achter zich.

Paul van Gessel, hoofdredacteur BNR Nieuwsradio, is een gelukkig man: “Het is mooi om te zien dat je met steeds weer nieuwe mensen hele goede radio weet te maken. We blijven onszelf vernieuwen, met nieuwe mensen, nieuwe platformen en nieuwe programma’s.” Sander Hoogendoorn reageert uitbundig op zijn prijs: “Ja fucking hell man dank je wel. Shit.”

Marconi Oeuvre Award
Twee weken geleden werd al bekend dat de Marconi Oeuvre Award naar Lex Harding gaat. Volgens de vakjury is Lex Harding een belangrijk icoon binnen de Nederlandse radio. “Want als iemand de Nederlandse radio heeft gekleurd en generaties lang van enorme invloed is geweest op tientallen radiomakers en miljoenen luisteraars, dan is het wel Lodewijk den Hengst. Onder zijn alias Lex Harding heeft hij als deejay, als radiobaas, als initiator van diverse radio- en tv-stations en als inspirator voor de jeugd vier decennia lang met zijn visie en onuitputtelijke vechtlust het mediaklimaat in ons land verrijkt”.

De Marconi Awards zijn landelijke radioprijzen door vakmensen voor vakmensen. Dit jaar werden deze radioprijzen voor de 17e keer uitgereikt. De Marconi Awards worden gecombineerd met de Gouden RadioRing en de Zilveren RadioSter Man en Zilveren RadioSter Vrouw. [Radiowereld.NL]