Juize FM van start

Vanavond is om klokslag 8 uur het nieuwe internetstation Juize FM van start gegaan. Het jonge zusje van Radio 538 brengt vanaf nu 24 uur per dag, 7 dagen per week de beste hip-hop en R&B. Vooralsnog is Juize FM alleen via internet te beluisteren, maar het is de bedoeling dat het station ook zo spoedig mogelijk via de kabel is te ontvangen.

Elk uur zal er ook een nieuwsbulletin te horen zijn. Overdag verzorgd door het ANP en s nachts door BNR.

Juize FM gebruikt als eerste webradiostation in Nederland gebruik een audio-processor die speciaal ontworpen is voor radio-uitzendingen via internet. In tegenstelling tot Radio 538, dat alleen via snellere internetverbindingen via internet te beluisteren is, is Juize FM in diverse kwaliteiten te beluisteren (32, 96 en 128 kbps).

De basis van Juize FM werd gelegd in januari 1999. Toen startte Niels Hoogland op de vrijdagavond met dit programma, dat toen nog als Juice geschreven werd. Later verhuisde het programma naar de zondagavond. Dat Hip-hop en R&B nog steeds populair is, bewijzen de luistercijfers. Gemiddeld trekt het programma zon 8 a 9% marktaandeel.

Hoe het succes van Juize FM zal zijn, zal de toekomst uitwijzen. Over het algemeen trekken internetstations niet meer dan een een paar honderd luisteraars. Gelukkig heeft Juize FM een sterke zus achter zich staan. [R.S]

Luister hier naar een opname van de start van Juize FM.