Duitsland: 2e landelijk DAB-net mogelijk in 2013

In Duitsland gaat mogelijk begin 2013 een tweede landelijke multiplex voor Digital Audio Broadcasting (DAB) de lucht in. Aanvankelijk waren er plannen om deze al voor de Internationale Funkausstellung (IFA) 2012 in september in de lucht te brengen, maar dit was planningstechnisch niet haalbaar. Nu nemen de plannen voor het tweede net echter concretere vormen aan.

In een interview met Meinungsbarometer Digitaler Rundfunk heeft Gerd Bauer van de Direktorenkonferenz der Landesmedienanstalten (DLM), waarin alle 13 regionale mediaraden van Duitsland vertegenwoordigd zijn, bevestigd dat er plannen zijn voor een tweede landelijke multiplex: ”De regionale mediaraden hebben groen licht gegeven voor een tweede multiplex. In maart 2012 gaf de DLM al aan voorstander te zijn van een tweede multiplex, omdat dit het bestaande aanbod uitbreidt en verrijkt.”

Het is de bedoeling dat de tweede multiplex, met uitsluitend commerciële partijen, begin 2013 de lucht in gaat. Uitgezonden gaat worden op drie verschillende frequenties. Lees verder in het DAB Dossier van Nederland

Gerelateerde berichten