Ruud de Wild donderdag live vanuit Auschwitz

Het radioprogramma van Ruud de Wild komt donderdag (3 mei) live vanuit concentratiekamp Auschwitz en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau in Polen. Het idee hiervoor ontstond door de vragen van zijn negenjarige dochter: “Hoe zat het nou ook alweer met Anne Frank?” en “Wie is die oude meneer met al die medailles, die elk jaar op 4 mei om acht uur ‘s avonds een krans legt bij het monument op de Dam?”

Ruud gaat in deze speciale uitzending van Ruuddewild.nl op zoek naar antwoorden op de vragen van zijn dochtertje.

Om een zo realistisch mogelijk beeld te schetsen en eerlijke antwoorden op de vragen van zijn dochter te krijgen, leidt WOII overlevende Bob Cohen Ruud rond door Auschwitz.

Uitsluitend met een microfoon gaan zij op pad door de concentratiekampen. De radiostudio, alwaar de muziek en de rest van de uitzending vandaan komt, staat buiten het kamp. Deze bijzondere Radio 538 uitzending met Ruud de Wild is te beluisteren op donderdag 3 mei tussen 16.00 uur en 19.00 uur. [Radiowereld.NL]