Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bas Westerweel krijgt eigen ochtendshow bij SublimeFM

Bas Westerweel pakt zijn liefde voor de radiowereld weer op. Bij het landelijke radiostation Sublime FM, voortgekomen uit Arrow Jazz FM, presenteert hij vanaf half januari 2013 de nieuwe ochtendshow waarin hij actualiteiten bespreekt die het verschil maken. Hiermee geeft SublimeFM, naast het ‘Nieuws van de Vooruitgang’, meer verdieping aan de radiozender.

Bas Westerweel, die ook creatief eindverantwoordelijk is voor de hele zender, geeft aan dat hij met het radioprogramma meewerkt om een prachtidee te realiseren voor mensen die meer willen horen dan dat hun ‘oren’ lang zijn:

“We worden dagelijks overstelpt met negatief nieuws. Daarom willen wij juist het positieve aspect van het nieuws belichten. Het nieuws moet aan het denken zetten, nieuwsgierig maken en inspireren om vooruitgang te boeken. We selecteren onze thema’s niet alleen uit het dagelijks aanbod van het mainstream nieuws. We zoeken ook naar opmerkelijke zaken in de wereld om ons heen: op straat, via Twitter, via mensen die ik spreek. Ik ben iemand die continu aanstaat. Kennis is van iedereen en de ochtendshow wordt het platform voor die kennis.”, aldus Westerweel.

Jazz, soul, latin en funk
De belangrijke pijlers van het programma zijn technologie, gezondheid, cultuur en innovatie. Gesprekken en informatie worden afgewisseld met de typische sound van Sublime FM: een verkwikkende mix van jazz, soul, latin en funk.

Update
Westerweel presenteerde tussen 1986 en 1992 diverse radioprogramma’s bij de Avro op Radio 3 waaronder het middagprogramma ‘Noord-, Oost, Zuid- en Westerweel’ en Arbeidsvitaminen. Hij verdween in 1992 van Radio 3 wegens bezuinigingen/hervormingen. In september 2011 ging Westerweel aan de slag bij BNR Nieuwsradio, waar hij op zaterdagochtend enige tijd het programma BNR Generatie Einstein presenteerde.

Bas Westerweel legt overigens wel zijn functie als creatief directeur van DierenPark Amersfoort vanaf januari 2013 neer. Onder zijn creatief leiderschap werd het dierenpark dit jaar uitgeroepen tot het meest kindvriendelijke dierenpark van Nederland. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten