Freez FM terug in de ether in Noord-Nederland

[Update] De naam Freez FM is na 6,5 jaar weer terug in de ether van Noord-Nederland. Sinds vrijdag 1 maart is Freez FM te ontvangen op de vier etherfrequenties van Arrow Classic Rock Noord. Waarom Arrow Classic Rock Noord precies gestopt is, is nog onduidelijk.

Freez FM was een commerciële rockzender die tot september 2006 uitzond in Friesland. Het station sneuvelde destijds door de expansiedrift van RADIONL.

Arrow Classic Rock zond sinds april 2011 uit via de vier FM-frequenties van City FM / Rebecca FM in het Noord-Nederland en Twente. Na bijna twee jaar is onverwachts de stekker uit de zender getrokken. Waarom Arrow Classic Rock Noord opeens, zonder enige vooraankondiging, vervangen is door Freez FM is onduidelijk.

Update
Flux Media Factory, die verantwoordelijk is voor de uitzendingen van Arrow Classic Rock Noord, heeft aangegeven dat de kosten voor het produceren van het radiostation te hoog waren. NDC Radio, eigenaar van de frequentie, heeft daarom zeer onverwacht gekozen voor Freez FM. NDC Radio is naast Freez FM tevens eigenaar van Waterstad FM en RADIONL. [RS/Radio.NL]