Zoek
Sluit dit zoekvak.

RTV Noord maakt radioprogramma op vernieuwd Veronicaschip

Het allereerste evenement op het opgeknapte Veronicaschip de Norderney is een radio-uitzending van Café Martini op de regionale publieke omroep RTV Noord. Dat maakte woordvoerder Peter Vermeer van het Veronicaschip bekend tijdens Café Martini tussen 14.00 en 18.00 uur.

Het roemruchte schip ligt sinds eind november in Groningse wateren, waar het wordt omgebouwd tot een multifunctioneel drijvend schip voor radio, tv, internet, zang, dans en comedy. In de jaren zestig en zeventig schreef Radio Veronica geschiedenis door in internationale wateren vanaf het schip uit te zenden.

Op zaterdag 1 juni 2013 klimt het Café Martini-team van RTV Noord aan boord van de Norderney. “Het belooft een spectaculaire uitzending te worden vol nostalgie, met boeiende verhalen van Groningers en hun herinneringen aan het Veronicaschip, de rebellie en de muziek van toen.” Het team ontvangt ook diverse gasten aan boord die hub verhaal vertellen over de geschiedenis van het zendschip. [Radio.NL/RTVNoord]