Search
Close this search box.

Zwitserland voegt aantal regionale DAB-netten samen

Het Duitstalige gedeelte van Zwitserland krijgt toch minder regionale DAB-netten dan was gepland. In plaats van zeven netten worden het er vijf. Besloten is om de netten voor Nordschweiz, Zentralschweiz en Basel samen te voegen tot één groot net.

In november 2012 is exploitant SwissMediaCast gestart met de uitrol van de eerste regionale multiplex voor DAB. Van het net Nordschweiz, ofwel de regio Aargau-Zürich-Schaffhausen-Glarus, werden de eerste vier zenders aangezet. Momenteel zijn zes commerciële stations te horen, alsmede drie regionale edities van de publieke zender Radio SRF 1. De uitzendingen zijn te ontvangen op kanaal 9A.

Het was de bedoeling dat komende zomer gestart zou worden met de uitrol van het net Zentralschweiz. Afgelopen week werd echter bekend dat de plannen gewijzigd zijn. Besloten is om de netten voor Nordschweiz, Zentralschweiz en Basel samen te voegen tot één groot net.

Lees verder in het DAB Dossier van Nederland.

Gerelateerde berichten