Zoek
Sluit dit zoekvak.

Edwin Evers maakt kans op Zilveren Reissmicrofoon

[Update] Dit jaar zijn er weer drie radioprogramma’s genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon. Dit zijn ‘Plots’ en ‘Bureau Buitenland’ (allebei VPRO) en Edwin Evers (538). Bij de radioprogramma’s gaat een eervolle vermelding in 2013 naar Jaap Boots van het Radio 6-programma ‘JaBo Gumbo Show’ (VPRO).

De winnaar wordt door de jury van Stichting Nipkow bekendgemaakt op woensdag 5 juni in De Vorstin in Hilversum. Dan is ook de uitreiking van de Zilveren Nipkowschijf. Enkele uren voor de uitreiking zal jury in een extra zitting bepalen wie van de genomineerden zal worden gelauwerd.

Zilveren Nipkowschijf 2013
De documentaire-serie ‘Het nieuwe Rijksmuseum’ (NTR) en de dramaseries ‘Volgens Robert’ (VARA) en ‘Moeder, ik wil bij de revue’ (MAX) zijn genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf 2013, de persprijs voor het beste televisieprogramma.

Eervolle vermelding
De jury van de Stichting Nipkow heeft eervolle vermeldingen toegekend aan de op 4 mei uitgezonden documentaire ‘De Baby’ (Joodse Omroep) en de jeugdserie ‘Welkom in de Gouden Eeuw’ (NTR).

Jury
De jury bestaat in 2013 uit Hans Beerekamp (NRC Handelsblad), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant), Sjak Jansen (freelance), Frederique de Jong (freelance), Christjan Knijff (Het Parool), Walter van der Kooi (de Groene), Willem Pekelder (Trouw), Roeland van Zeijst (Broadcast Magazine), Ron Vergouwen (Radio 1) en Henk van Gelder (freelance). De Zilveren Nipkowschijf is vernoemd naar de Duitse Paul Nipkow, een uitvinder die ook wel wordt gezien als de bedenker van de televisie. [Radiowereld.NL]