Zoek
Sluit dit zoekvak.

Regionale commerciële radiostation Wild FM failliet

[Update] Het regionale commerciële radiostation Wild FM Hitradio is sinds dinsdagmorgen failliet. De Amsterdamse muziekzender, die volgens de Telegraaf al jaren financieel wankelde, heeft het faillissement zelf aangevraagd. Dit is aan de Telegraaf bevestigd door de rechtbank Amsterdam.

Het faillissement volgt na een veroordeling in een rechtszaak van zenderbedrijf Broadcast Partners, dat de uitzendingen van Wild FM Hitradio verzorgt. Wild FM Hitradio had geprobeerd met behulp van financieel gesjoemel onder een duur zendcontract met Broadcast Partners uit te komen, maar werd daarin vorige maand teruggefloten door de rechter.

Hans Perukel, directeur en bestuurder van Wild FM Hitradio: “We hadden geen uitzicht op financieel betere tijden. Daarnaast lopen er nog meer procedures tegen ons”.

In augustus 2011 kwam Wild FM Hitradio in handen van AKP Media BV, uitgever van de NL Magazines. Wild FM BV heeft haar activiteiten in 2012 overgedragen aan Creative Radio Concepts BV, dat onderdeel is geworden van RTV20 BV. Daardoor is Wild FM Hitradio eigendom geworden van Vondel Capital, het investeringsfonds van prins Bernhard, zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven en enkele zakenpartners, waaronder Menno de Jong.

Oprichter van het radiostation Erik de Vlieger is diep teleurgesteld, zegt hij tegen het blad Quote. “Ik vind dat in en in triest. Met bloed, zweet en tranen is dat radiostation opgebouwd. Ik vind ook dat de overheid Prins Bernhard ter verantwoording moet roepen. Hij heeft dit niet goed aangepakt, terwijl hij wel een voorbeeldfunctie heeft.”

Afgelopen vrijdag zijn de uitzendingen via kabelmaatschappij Ziggo al gestopt. Op dit moment zendt Wild FM Hitradio non-stop muziek uit via de vier FM-frequenties en via internet. Op dit moment wordt er nog gekeken naar een doorstart. De kans dat Wild FM Hitradio doorgaat is erg groot. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten